SkjærgårdssangArtister 2019Reflex & Ingrid Arthur

Reflex & Ingrid Arthur

EN HYLLEST TIL ARETHA FRANKLIN

Dette blir en hyllest til en av soul- og gospelmusikkens største stemmer og et møte med ekte, upolert og klassisk gospel.

Gjennom årene har Reflex samarbeidet med en lang rekke både norske og internasjonale artister. Et av de nyere bekjentskapene i så måte er gospel- og soulsangerinnen Ingrid Arthur. Ingrid Arthur er opprinnelig fra Gainesville, Georgia og har sunget med størrelser som Cissy Houston, Shirley Caesar og Tramaine Hawkins. Siden 2002 har hun vært bosatt i Berlin og her i Europa har hun blant annet vært med i gruppen «Weather Girls» (It’s raining men). Hun har også vært blant sangerne til den verdensberømte orkesterlederen James Last, og var visstnok årsaken til at han plusset på orkesterrepertoaret med gospellåter av bl.a. Kirk Franklin.
Blant Ingrids store musikalske forbilder står Aretha Franklin i en klasse for seg. Martin og Ingrid har satt sammen et program av souldronningens gospelrepertoar, mye av det hentet fra den legendariske liveinnspillingen «Amazing Grace» fra 1972.

Med sine 23 egne album pluss 9 utgivelser i serien «Sanger fra Bedehusland», har Reflex og Martin Alfsen vært helt sentrale i kristen sang- og musikk i Norge siden midten av 80-tallet. Koret har også en internasjonal karriere, har turnert i hele Europa og sangene til Martin synges av kor og grupper over hele verden.
Fra den spede starten i Østre Frikirke i Oslo på slutten av 1970-tallet der koret var en del av den store Jesusvekkelsen og var et ungdomskor på nærmere 100 medlemmer, til dagens Reflex med sine 16 håndplukkede sangere har det vært en rivende utvikling, men det er også en sammenheng i følge dirigent Alfsen, som har ledet koret uten avbrudd i 42 år. – Gleden, entusiasmen og «trøkket» er det samme som den gang, hevder han i boka «Dirigenten – musikalske og mindre musikalske minner», som kommer ut i forbindelse med hans personlige 60-års jubileum nå i vinter.

Sgsang

En helg med god oppbyggelig musikk, gode møter , åndelig fellesskap. Vi kommer sammen i fellesskapet som vi har i troen på Jesus Kristus og er opptatt av å være en arena for hele kristen Norge på tvers av konfesjon og kirkegrenser.

Kontakt oss

  • Stiftelsen Skjærgårds
  • Postboks 303
  • 3791 Kragerø
  • post@sginfo.no
  • Tlf: 35 98 24 48